25-12-08

Season 4. (1987)

4 allo

4.1 "Prisoners of War "
René, Kol. Von Strohm en Kapt. Geering zitten nog steeds in het krijgsgevangenenkamp. Ze zijn van plan om zich een weg naar buiten te graven, terwijl op hetzelfde moment Herr Flick en Von Smallhausen via een tunnel naar binnen proberen te geraken…

4.2 "Camp Dance"
Tijdens een variétéshow in het kamp slagen René en Co er met de hulp van Gruber eindelijk in om te ontsnappen. De Britse piloten zijn hen ook gevolgd, al was dat niet de bedoeling. Ondertussen heeft Maria zich als een postpakket van het Rode Kruis laten versturen, en is Kapt. Geering per vergissing door het communistische verzet naar Engeland gesmokkeld

4.3"Good Staff Are Hard to Find"
Het verzet stuurt een nieuwe dienster naar het café: Mimi, een fanatiek meisje met een bloedhekel aan de Duiters. Kolonel Von Strohm krijgt het bevel over een groep Italianen, met Kapitein Bertorelli als verbindingsofficier. 

4.4 "The Flying Nun"
Herr Flick verdenkt de kolonel en generaal Von Klinkerhoffen ervan een aanslag te beramen op Hitler. Verkleed als vrouw infiltreert hij het bureau van de kolonel om er afluisterapparatuur te plaatsen. Het gerucht doet de ronde dat de Duitsers van plan zijn om Engeland binnen te vallen. René doet verwoede pogingen om radiocontact te leggen met Engeland. Monsieur Alphonse ziet hoe René stoeit met Yvette en besluit dat Edith terug ‘vrij’ is.

4.5 "The Sausage in the Trousers"
Generaal Von Klinkerhoffen arresteert Irma von Kinkenrotten alias Herr Flick. De spionagecamera uit Londen komt terecht in een wijngaard waar de boeren weigeren verder te werken uit angst voor de communisten. Ondertussen wordt René overstelpt met worsten allerhande, die schilderijen, batterijen, dynamiet en zelfs look bevatten.

4.6 "The Jet Propelled Mother-in-law"
René wordt gearresteerd door de Duitsers. De kolonel wil een fatsoenlijke uitleg voor de worst met explosieven. De spionagecamera van het verzet komt in de wijngaard van Monsieur Alphonse terecht. Verre van ideaal gezien de wijngaard opgevorderd is door de bezetters.

1987

De commentaren zijn gesloten.